Mitä on biodynaamisuus?

Mitä on tuo säätiömme nimessäkin mainittu biodynaamisuus? Se on lyhykäisyydessään kokonaisvaltaista, ekologista ja eettistä lähestymistä maatalouteen, puutarhanhoitoon, ruokaan ja ravitsemukseen. Tämä tapa suhtauta maailmaan koskee meitä kaikkia; tuottajista kuluttajiin.

 

Useimmiten biodynaamisuus liitetään alkutuotantoon, biodynaamiseen viljelytapaan. Biodynaaminen viljely on uudistava ja kokonaisvaltainen lähestymistapa maatalouteen, puutarhanhoitoon ja maataloustuotteiden jalostukseen

Read More

Elias-koulu tutustui Kurjen Tilaan

Auringonkukkia, Säde Savela
Auringonkukkia, Säde Savela

Steinerkoulujen ja biodynaamisten tilojen rinnakkaiselolla on pitkät perinteet. Tälläkin hetkellä Biodynamisen Viljelyn Säätiö toimii monella suunnalla mahdollistaakseen nuorile ja lapsille yhä enemmän suoraa kosketusta biodynaamiseen viljelyyn ja sen harjoittajiin. Sekä tietenkin itse Äiti Maahan. Kun laittaa sormet muhevaan multaan ja tuntee omien käsiensä työn maisemassa, kasvien eläinten, ihmisten hyvinvointina, voi löytää jotakin oleellista elämästä.

 

Biodynaamisen Viljelyn Säätiö halusi tukea myös konkreettisesti tätä yhteistyötä, joten heidän leirikouluaan tuettiin maatilan kustannusten osalta. Tuen "vastikkeeksi" pyysimme koululta ja nuorilta itseltään palaiatetta ja materiaalia leirikoulun kulusta ja kokemuksista, jotta voisimme Teille muillekin näistä iloisista kokemuksista sanoin ja kuvin kertoa. Annetaanpa puheenvuoro opettajille ja  nuorille itselleen:

Read More

Hyvää asiaa!

Onneksi kokonaisuuksien hahmottamista alkaa vähitellen tapahtua! Tässä on mainio esimerkki siitä, että biodynaamisessa viljelyssä tutuksi tulleet asiat alkavat saada tuulta alleen. Tässä on linkki mainioon juttuun hiilinegatiivisesta laiduntavasta maataloudesta. MUUU!!

 

 

Read More

Juttua Heinolan Tilalta...

Biodynaamisen maatalouden ideologia juontaa juurensa saksalaisen Rudolf Steinerin vuonna 1924 esittelemistä periaatteista, joiden keskiössä on toiminta luonnon ja koko universumin ehdoilla. ”Sanotaan, että biodynaaminen viljely on vanhinta luomuviljelyä”, Heinolan tilan emäntä Terhikki Sahari taustoittaa.

Kurkirahasto teki historiaa!

20.2.2019 Kurkirahasto osti n. 14 hehtaaria maata Vesilahdelta