Säätiön omistuksessa olevat tilat

Biodynaamisen säätiön päämääränä on edistää biodynaamista tuotantotapaa Suomessa. Säätiön on mahdollista omistaa maata ja kiinteistöjä ja vuokrata niitä säätiön päämääriä toteuttaville tahoille.

 

Teemme työtä, jotta nuoret, joilla on halu viljellä maata eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla saavat mahdollisuuden ja  jotta lopettavat viljelijät löytävät työlleen jatkajan.

 

Jos haluat oman tilasi määrätietoisen tulevaisuustyön piiriin, ota  yhteyttä.

Heinolan tila

Biodynaaminen tila eteläisessä Mäntsälässä. Tilan kokonaispinta-ala on 45 ha, josta 24 ha peltoa, 8 ha laidunta ja 13 ha metsää.

Tilan omistaa Biodynaamisen viljelyn säätiö, ja tilaa hallinnoi Heinolan maatilayhteisön osuuskunta . Tarkoituksena on kehittää tilaa maatilayhteisöksi, jossa asutaan ja viljellään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti – suosien lähiruokaa, terveitä elämäntapoja ja yhteisöllisyyttä.

Heinolan tilan kotisivutHaltijan tila

Haltijan tila on on biodynaaminen maatila Vesilahdessa. 

Tämä on historiallinen tila! Se on hankittu säätiöllemme maanhaltijoiksi ryhtyneiden ihmiset tuella, joukkorahoituksella. Sen lisäksi maan hankintaa on tarvittu säätiön omia varoja ja myös pankkilainaa.

 

Haltijan tila muodostuu 10,5 hehtaarista peltoa, pienestä (4,5 ha) metsäalasta ja tilakeskuksen tonttimaasta. Pellon ovat olleet vuodesta 2016 luomu- ja demeter-sertifioituja. 

 

Haltijan tilan maaomaisuutta hallinnoi säätiön paikallinen rahasto; Haltijarahasto
Ja vastuuviljelijöinä toimivat Ira ja Ari Hellstén.

 

Haltijan tilan kotisivut